Регион

90 първолаци получиха първи съвети за пътна безопасност

ПърволациБъдещи свиленградски първокласници се запознаха с училището и седнаха на чиновете си, където получиха и първия си урок по безопасност, съобщават от полицията.

Във връзка със стартиралата днес „Седмица за превенция на детската пътна безопасност„, пътни полицаи и деца от Детската полицейска академия посетиха четирите първи класове на свиленградското училище „Иван Вазов“ и дни преди първия звънец им разясниха правилата за безопасно поведение на улицата като пешеходци.

Обясниха и показаха на малчуганите основните неща, които трябва да знаят – къде и как да пресичат, кога не бива да пресичат и къде да играят безопасно след училище. Децата получиха ценни съвети за поведението им и като пътници в автомобили и като велосипедисти. Накрая каките и батковците от Детската полицейска академия им раздадоха нагледни материали и брошури „Знам правилата за лична безопасност“, с които децата могат да самопроверят научените знания.

На училищата ще бъдат раздадени и практически препоръки по пътна безопасност и Наръчника за родители „Как да предпазим детето си от престъпление“. На 10 септември по обяд, малчугани от Детската полицейска академия съвместно с приятели от местната комисия за борба с противообществените прояви и спортен клуб „Изида“ и интеракт круб „Свиленград“ ще патрулират хванати за ръце на пешеходните пътеки в града и ще раздават флаери „Децата предупреждават! Всички трябва да внимават!“.

Първолаци  Първолаци 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button