Регион

Рекордна телефонна измама – част от парите открити в Гарваново

Къщата в ГарвановоРекордна телефонна измама е регистрирана вчера в Първомай. 80-годишна жена е дала над половин милион лева на престъпници. Те й се обадили, че внукът й е пострадал при катастрофа и поискали 30 000 лева.

При пристигането на „куриера“ тя му дала 500 лева и обяснила, че останалите пари са в метален сейф. Непознатият купил ъглошлайф, отворил кутията и взел от там 268 000 евро и 18 000 долара. Вътре имало и един килограм злато, но жената не го дала. По-късно се усетила, че е измамена.

Къщата в ГарвановоВечерта разследващите задържали двама от престъпниците. В единия от тях са открити 170 000 евро. По-късно те стигнали и до къщата на баба му в хасковското село Гарваново, където също е открита крупна сума. В плик, увит с якето на 5-годишното му дете са намерени 75 000 евро. Претърсването на къщата е продължило от 11 вечерта до 3 сутринта.

Никой в селото не е предполагал с какво се занимават обитателите на дома. Съседите ги определят като обикновени хора. Те живеели там от 2 месеца и дори още нямали адресна регистрация. Никой не ги познавал добре и не контактували много със съседите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button