Хасково

Пожарникари показаха действия при тежка катастрофа

ПожарнаХасковските пожарникари направиха демонстративно занятие „Спасяване на пострадали при пътнотранспортни произшествия“.

ПожарнаВ пункт за изкупуване на стари коли с помощта на хидравлични режещи инструменти огнеборците отстраниха голяма част от купето на Форд Фиеста. В занятието бе използван и хидравличен разпъвач. Той влиза в употреба при повечето тежки катастрофи, когато купето е силно смачкано и волана е затиснал шофьора.

ПожарнаЦелта на тези редовни учения на пожарникарите е да действат бързо при реални катастрофи и да освобождават за минути пострадалите при пътни инциденти.

От пожарната посочиха, че при някои от новите модели автомобили има въздушни възглавници и по гредите на купето, които се пръскат при тяхното рязане. Отделно електромобилите поддържат високо напрежение, което също е опасно за спасителите. За това при катастрофа веднага се подава информация за модела на автомобила и се проверяват неговите специфики.

Днешната акция бе в рамките на Седмицата за пожарна безопасност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button