Хасково

Издирват каналджия, превозвал 31 бежанци за по 1700 долара

МикробусПод ръководството на Районна прокуратура – Свиленград се провежда разследване срещу неизвестен извършител за каналджийство, съобщават от прокуратурата.

На 9 септември в около 3,30 ч. на пътя между селата Мустрак и Студена, патрул на служители на гранична полиция при ГПУ-Свиленград се опитали да спрат за проверка микробус „Форд Транзит“, с хасковска регистрация. Те подали сигнал със стоп – палка,  звуков и светлинен сигнал за спиране, но водачът на микробуса не се подчинил, а продължил с висока скорост.

На около 200 метра от мястото на спиране, водачът на микробуса спрял, оставил автомобила със запален двигател и включени светлини и избягал. На  място в микробуса са установени 31 бежанци, 5 от които деца на възраст между 4 и 14 г., от Пакистан, Ирак и Афганистан.

В хода на разследването бежанците са заявили, че за превеждането им до европейски държави са заплатили на каналджии по 1700 долара на човек.

Водачът на микробуса се издирва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button