Регион

Контрабандни цигари между гредите на шасито на камион откриха на границата

ЦигариМитническите служители на „Капитан Андреево“ откриха 500 кутии – 10 000 контрабандни цигари под камион, съобщават от Агенция „Митници“.

Товарно „Волво“ с българска регистрация влиза в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът, български гражданин, представя редовни документи за превозваната стока, но въпреки това превозното средство е селектирано за проверка с рентгенова апаратура.

При пролъчването се установяват необичайни плътности под товарния отсек. При последвалата щателна митническа проверка под камиона са открити найлонови торби, закрепени между носещите греди на шасито.

Необичайният тайник е съдържал 500 кутии цигари „ММ classic slims“, всички без акцизен бандерол.

От писмените обяснения на водача на товарния камион става ясно, че цигарите са закупени от Истанбул.

Цигарите са иззети, а на шофьора е съставен акт за митническо нарушение за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button