Регион

Хиляди бежанци окупираха Одрин, искат да тръгват пеша към Европа

Бежанците в ОдринХиляди бежанци са окупирали района около Одрин на път за Европа. Само на автогарата в града в момента има около 500 сирийци. Още поне 2 500 са в околностите на Одрин.

Вече дни наред буквално плацът на автогарата се е превърнал в палатков лагер. Тук бежанците идват от Истанбул пеша или със специално наети коли, които до преди няколко седмици са стрували по 30 турски лири, а сега вече над 100.

Бежанците в ОдринЕдинственото желание на хората е да стигнат до Европа. Част от тях са на турска територия от повече от година. И са се опитвали неведнъж да стигнат до Гърция и България, но са били залавяни и връщани обратно. Не искат да плащат по 3000-4000 долара за превоз по море заради многото удавени бежанци напоследък.

Оцеляването на хората в района на автогарата в Одрин е подсигурено. Турските власти и доброволци доставят храна и вода, но има много деца, които спят направо на земята. Почти никой от тези хора не знае къде отива и какво го очаква там. Казват, че не искат да живеят в България.

Част от сирийците вече поставят ултиматуми на турските власти да отворят границите и съставят подписки със своите искания. Една от групите заяви, че ако до 15 часа утре нямат отговор от властите за пресичането на границите, всички ще тръгнат към Гърция или България пеша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vip
vip
16.09.2015 19:13 19:13

mamichkata im da e*a na te obratno nazad bokluci

кяарамански
кяарамански
17.09.2015 12:34 12:34

Сега трябва да ги посрещнат с водни струи и сълзотворен газ а не да им се одупват със свалени панталони И тая пръдла бъчварова и онзиземеделски пуяк на отбраната да стоят на границата а не да ми пият кафета по цял ден

Анонимен
Анонимен
17.09.2015 14:36 14:36

Като хяма държава да ги превозва да другата граница или там до където искат,в рамките на ЕС,да дадът възможност хората да ги превозват с личен превоз срещу заплащане.Да се калкулират тарифи и т.н.за да не е каналжийство.Това ще е един вид препитание за безработни и дори работещи в извън работно време…

Back to top button