Хасково

Станева става кмет до изборите, закриха „Асен Златаров“

СесияСегашният замкмет на община Хасково Недялка Станева да бъде временно изпълняващ длъжността кмет реши общинският съвет с 20 гласа „за“, 15 – „против“ и един „въздържал се“.

Предложението е съгласно изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община или кмет на кметство ще участва в предстоящите местни избори. Тогава следва общинският съвет да избере временно изпълняващ длъжността кмет.

Станева ще изпълнява длъжността до полагането на клетва от новоизбрания кмет.

Общинският съвет гласува и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства в селата, които също ще участват в изборите.

Решенията влизат в сила от деня на регистрация за участие в местните избори.

СесияМестният парламент прие 200 000 лв. банков кредит да бъде изтеглен от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. Средствата са необходими за закупуване на медицинска апаратура за разкриване на клинична лаборатория, самостоятелен рентгенов апарат, дооборудване на апарата за дълбока терапия, както и други аксесоари за скенера. Средствата ще се погасяват от здравното заведение.

Съветниците приеха и закриването на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Действията са в изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в България“ и Плана за действие за нейното изпълнение, както и заложените мерки в Общинската стратегия за развитие на социални услуги 2011 – 2015 г. Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, капацитетът на дома е намален от началото на годината от 45 на 20 места. Той обаче и сега не може да бъде запълнен, като децата там са осем. Те са насочени към Център за настаняване от семеен тип, който предстои да стартира като социална услуга. Домът ще бъде закрит от 1 октомври.

На сесията бяха приети всички докладни с изключение на тази за корекция на плана за разпределение на на капиталовите разходи на общината за 2015 г. Тя бе оттеглена от кмета с мотивите, че ВиК е трябвало да инвестира в определени улици, което не е сторено и сега парите трябва да дойдат от общинския бюджет, което ще реши следващият местен парламент.

В края на сесията бе дадена думата на почетния гражданин Хаджи Снежана Гарабед, която обясни, че е станала жертва на хакерска атака и от нейно име във Фейсбук пишели злобни коментари срещу кмета Георги Иванов, с които тя нямала нищо общо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.09.2015 13:57 13:57

СТАНЕВА НЕ Е ЛИ ЗА ПЕНСИЯ?

хох
хох
18.09.2015 14:32 14:32

Станева е на 62 г., ако гледаме Беливанов на 70г, направо си е чисто млада

Анонимен
Анонимен
18.09.2015 16:06 16:06

Недялка от кое село беше?

Анонимен
Анонимен
18.09.2015 17:14 17:14

от К*Р ЧЕШМЕ

СТАНЕВА
СТАНЕВА
18.09.2015 18:14 18:14

Станева съм, понеже Ви вълнува моята биография да ви уведомя на 62 години съм и скоро ще стана на 63. Родена съм в гр. Хасково , но майка ми и баща ми са от с. Жълти бряг и за мен не е обида да съм от село така че това не е обида измислете нещо друго

добрева
добрева
18.09.2015 18:19 18:19

Разбира се че не е обида, това че родителите Ви са от село. Обидно е обаче един заместник-кмет да не може да пише правилно.

фризюрката Калинка
фризюрката Калинка
18.09.2015 18:55 18:55

г-жо Станева ,що като вървиш по улица ДОБРУДЖА и улица Аида не вземеш поставиш плочки където са разкъртени и малко асфалт така както направи и пред блока на родителите си,и им направи им естакада за количките, зелени площи и т.н. Обидно е да мислиш само за своя изгода и за изгода на семейството си.

Back to top button