Регион

Фестивал популяризира продукти от района на Сакар

ИлюстрацияГрадският парк на Тополовград утре ще бъде изпъстрен с щандове с традиционни местни продукти от района на Сакар.

Фестивалът се организира за трети път. На посетителите ще бъдат предлагани  за дегустация и продажба  домашно приготвени ястия, сирене и други млечни продукти, домашни консерви, мед, вино, билки. Поканени са и изложители и от други райони като Пазарджик, Пловдив, Ямбол. Жури ще раздаде награди в конкурсите за  най-вкусно традиционно ястие, домашна зимнина, най-атрактивен щанд.

Самодейни състави от региона са подготвили фолклорна програма.

Фестивалът на традиционните местни продукти е посветен и на царския орел, за чието опазване се грижи и Българското дружество за защита на птиците, подкрепящо природосъобразното земеделие в Сакар. Финансовата подкрепа за традиционната проява идва от Европейския съюз и Фонда за природата „Уитли“, благотворителна организация, базирана във Великобритания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button