Хасково

Хасково е на път да приеме две олимпиади

ИлюстрацияХасково най-вероятно ще е домакин на националните кръгове на две олимпиади през новата учебна година.
 
Според проекта на образователното министерство за провеждането на олимпиадите Хасково трябва да е домакин на финалния кръг по български език и литература за седмокласниците. Той е планиран за 23 и 24 април 2016 г. от 9 часа в областния град. Дванайсетокласниците пък ще работят в Благоевград.
 
Според проекта на МОН Хасково трябва да е домакин и на националния кръг на олимпиадата по информатика. Той също е предвиден за 23 и 24 април. Ако това стане факт домакин най-вероятно ще е ПМГ „Боян Петканчин“.
 
Haskovo.info припомня, че по празниците на Хасково Математическата бе домакин на 5-дневна лагер-школа за най-добрите млади информатици в България. В нея участваха и 10 гимназисти от ПМГ.
 
През миналата учебна година в Хасково нямаше национален кръг на олимпиада.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
въх
въх
19.09.2015 20:09 20:09

Каква олимпиада по информатика в ПМГ бе! То на Милева не и останаха читави кадри. Всичките и информатици се разбягаха. Сигурно защото много си цени кадрите. И не само информатици, ами учители изобщо – събрани от кол и въже, защото читавите не искат да работят в ПМГ. Защото директорката позволява родителите да диктуват правилата. А тези родители не си мислете, че са умни и образовани. Затова и вървят с простотията напред. Жалко че така възпитават и децата си!

123
123
20.09.2015 12:14 12:14

Като знам какви прости майки си дават децата в ПМГ и какви велики претенции имат упадъка на училището е пълен. Оказва се, че всички новоизлюпени богаташи пращат там децата си уж да се учат – ама те за друго ходят. Пък учители само навеждат глави и слушат защото парите диктуват. Ей това представлява ПМГ-то.

Драги родители
Драги родители
21.09.2015 9:58 9:58

Родители, не се лъжете по имиджа на ПМГ. Това не е училището от едно време. Защо като овце, всички гледат да набутат децата си там. Така вие подценявате и себе си, като родители и останалите училища в града. Замислете се – все имате познат учител, който не работи в ПМГ. И все имате познат учител, който работи в ПМГ. В чия полза е сравнението. А децата ви са умните и хубави, прогресивни. Вниманието, насърчението и подкрепата от родителя може да има 100 пъти по-добър ефект. Вие давате крила на вашите деца, а не някое си училище.

Back to top button