Хасково

Броят дивите зайци в Хасковско, отстреляха 10 лисици

ИлюстрацияНад 20 дружинки от хасковското ловно сдружение са включени в провеждане на днешната контролна есенна таксация.

В нея участват ловците от Стойково, Александрово, Тракиец, Малево, Войводово, Гарваново, Караманци и други села, в чиито землища има проектоплан за ползване на заек. Резултатите от преброяването определят броя на зайците, които могат да бъдат отстреляни.

1258 пъдпъдъци, 2496 гургулици и 566 диви гълъби са уцелили от началото на сезона досега ловджиите от сдружението. Към този актив се прибавят още 10 лисици, 2 чакала, 3 скитащи кучета, 13 свраки.

Ловджиите споделят, че това лято заради големите горещини и сушата пъдпъдъците са по-малко от очакваното.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мразя ловци
мразя ловци
21.09.2015 21:19 21:19

кой ви дава право да стреляте по кучета бе ,мъже големи със комплекси!!! мамка ви ей ,има закон !!! дано се изпозастреяте

Dzakardo
Dzakardo
21.09.2015 21:51 21:51

Всеки има право на мнение ,но ти от къде на къде държиш сметка за кучетата ,а не казваш нищо за другите убити животни от статията?????
Скитащите кучета всеки ден убиват диви зайци и особено малките им,за тях защо не жалиш,госпожо Бардо,много си смешен скрии се!!!

Back to top button