Хасково

Петима ранени при катастрофи в Хасковско

ИлюстрацияОбщо петима са ранените при четири катастрофи, станали в Хасковска област пред последните почивни дни, съобщават от пресслужбата на полицията.

На 20 септември в 06,45 часа на пътя Свиленград – Любимец е катастрофирала 22-годишна жена от Любимец, шофирала лек автомобил Нисан. При движение с несъобразена скорост тя е загубила контрол и се е ударила в еластична мантинела на пътя. От удара шофьорката е с фрактура на таза, носа и лява подбедрица, настанена в МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

Същият ден на пътя между селата Каснаково и Горски извор е станал инцидент с мотоциклет Кавазаки, управляван от 33-годишен димитровградчанин. Поради неправоспособност и при движение с несъобразена скорост той е загубил контрол над управлението и се е преобърнал в крайпътна канавка. Мъжът е с охлузвания по цялото тяло настанен в МБАЛ-Димитровград без опасност за живота.

Вечерта на 20-и пък на кръстовището между бул. „Раковски“ и ул. „Дунав“ в Хасково лек автомобил Опел, управляван от 31-годишен хасковлия е блъснал 13-годишна пешеходка. Поради отнемане на предимство при ляв завой по „Дунав“, колата е ударила пресичащата по „Раковски“ девойка. От удара момичето е с натъртване на коляното на левия крак, прегледана в МБАЛ-Хасково и е освободена за домашно лечение.

На 18 септември в 14,55 часа е станала катастрофа на улица „Марин Велев“ в Харманли с мотопед марка „Сузуки“, шофиран от непълнолетния и неправоспособен 15-годишен младеж от село Поляново. На мотопеда се е возил и друг негов връстник. Поради движение с несъобразена скорост, младежът е загубил контрол и се е блъснал в бордюр. От удара е пострадал пътникът, който е с фрактура на лява ръка, без опасност за живота, а водачът е с комоцио, без опасност за живота.

7 бързи производства са образувани през почивните дни на територията на ОДМВР. 5 от тях са за заловени водачи, шофиращи в нетрезво състояние. В арестите на полицейските управления в Свиленград, Харманли, Димитровград и Хасково са задържани 5 мъже, управляващи автомобилите си с 1,65, 1,75, 1,53, 1,45 и 2,12 промила алкохол. Другите 2 бързи производства са срещу водачи с отнето свидетелство за правоуправление и влязло в сила наказателно постановление за същото.

На 19 септември в 8,40 часа е получен сигнал от 52-годишен хасковлия, който заявил, че около 1 часа същата нощ неизвестни лица са счупили предно и задно панорамни стъкла, две странични стъкла и две огледала на личния му лек автомобил „Опел Корса“, паркиран пред блок на улица „Стефан Караджа“ в Симеоновград. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button