Регион

Шофьорска кабина, тапицирана с контрабандни цигари, откриха на „Капитан Андреево“

ИлюстрацияКабина, тапицирана с контрабандни цигари, откриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При проверката на влизащ от Турция камион, митническите инспектори установили, че цялата тапицерия на шофьорската кабина е „подплатена“ с  690 кутии – 13 800 цигари „Victory slims“, всички без акцизен бандерол.

Други 676 кутии контрабандни цигари, маскирани като авточасти,  откриха и задържаха митническите служители на пункта. Цигарите са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната български автобус, пътуващ по редовна линия от Турция за България. На митническият пункт автобусът пристига около 3 часа след полунощ, а пътниците и шофьорът заявяват, че нямат нищо за деклариране. При огледа в багажното отделение митническите служители откриват кашон, в който по думите на шофьора са резервни авточасти за автобуса. Под употребяваните авточасти обаче митничарите намират скрити 676 кутии – 13 520 къса цигари „ММ slims“, всички без акцизен бандерол.

Цигарите са иззети, а на шофьорите на камиона и автобуса, български граждани, са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button