Георги Иванов: Думите отлитат, направеното остава

Георги ИвановНе обичам кампаниите… не само изборните. В тях съм се калил отдавна, а и никога не съм ги възприемал като битка. Като битка на живот и смърт. По простата причина, че преди да стана кмет на Хасково, аз съм се състоял като мъж, бизнесмен и граждани. И ще остана мъж, бизнесмен и гражданин дълго след като се откажа от властта. Не обичам кампаниите, защото това е периодът, в който слепите проглеждат, хромите започват да танцуват хора по площади, безмълвните до вчера започват да рецитират нескопосно написани речи.

Няма кампания, която да ме накара да се променя. Имам своите недостатъци, които признавам. Имам и своите качества, които се надявам да признаят хасковлии.

Няма кампания, която да ме накара да хвърлям празни обещания, защото аз съм човек на делата. Знае го всеки в този град, защото за последните години съм се срещал и разговарял лично с всеки 4-ти жител на общината. Вижда го всеки, който посети нашия град, защото за разлика от много западнали и обезличени селища, Хасково е съвременен, красив, поддържан и развиващ се град.

Няма кампания, която да ме накара да се срамувам от постъпките си. Зная, че над някои от моите решения останаха да тегнат въпроси и затова с готовност вече се срещам и разговарям с всеки, който пожелае. Странно, но не съм срещнал досега никой от фейсбук-критиците на „кравите“ до старата кула, не съм видял и някой, който да е подразнен от скулптурния символ на хасковския хумор или никой, дето да смята, че завистта у нас не е достойна за паметник. Вече няколко пъти ми поставиха въпроса за казармите и затова ще отговоря ясно: не съм съгласен в центъра на Хасково да бъде изграден бежански лагер. Благодаря на общинските съветници за мъдрата подкрепа. А онези, които подеха кампанията срещу мен – попитайте ги кой им плаща и какви интереси ги водят.

Няма кампания, която да ме накара да премълчавам истината. Казвам го, заради започналите отдавна преди законовия старт на изборната надпревара, опити да бъда компрометиран, да бъдат притискани мои близки и приятели. Още в началото на тази кампания натискът застигна и медиите и затова няма да си позволя да търся активни медийни изяви. Твърде много уважавам сериозния труд на журналистите и не бих искал заради мен да бъдат подлагани на натиск и унижения. През годините винаги сме били взаимно коректни и аз ще продължа да бъда такъв. Някои ще рискуват да ме канят в студиата и по страниците си и това ще е знак, че все още независимата журналистика не се нуждае от опело.

Няма кампания.

Има договорки.

И аз не пожелах да участвам в тях, защото държа и след кампанията да остана мъж, бизнесмен и гражданин.

С дълбоко уважение,
Георги Иванов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button