Иво Димов: Намаляваме наполовина данък патент, за да могат хората да го плащат

Иво ДимовПатентният данък в община Димитровград ще бъде намален наполовина още в началото на следващият мандат. Това заяви на среща с адвокати тази вечер досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Иво Димов.

Към настоящия момент община Димитровград събира около 150 000 лева от патентен данък, който плащат около 800 търговци. Той е бил увеличен почти двойно преди години по време на предишния кметски мандат. Преди това рязко поскъпване налогът е бил плащан от около 1 500 души. Надяваме се чрез намаляването на ставката да накараме търговците да се върнат на светло и да не работят в сивата икономика, заяви Иво Димов. Той не очаква приходите в бюджета да намалеят.

Иво ДимовСрещата с адвокати беше организирана, за да се отчете инициативата за безплатни правни съвети, която се проведе през последния месец и половина в Димитровград. Димов получи като подарък книга за хасковската адвокатура.

10 юристи се срещнаха с около 200 възрастни хора в 29 пенсионерски клуба, за да ги консултират безплатно. Предстои подобни срещи да се организират и през пролетта с млади майки. Основните въпроси, които хората са задавали на юристите са били свързани с общинските данъчни наредби. Те са питали как могат да ползват облекчения от данъците и таксите. Иво Димов подчерта, че по време на мандата си не е отказал освобождаване от такса смет на нито един собственик, който не ползва имота си.

В община Димитровград през последните 4 години не е увеличен нито един данък и нито една такса, подчерта Димов и припомни, че още в началото на мандата такса смет за фирмите е била намалена.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button