Хасково

Общностният център навърши година, помагат на над 40 деца с увреждания

ЦентърОбщностният център в Хасково навърши една година от заработването си.

Рожденият ден бе отпразнуван с тържество в центъра, на което присъстваха много гости от общината и социални институции, а главни герои бяха децата, за които имаше осигурени много лакомства, подаръци и игри.

ЦентърЦентърът бе официално открит на 1 юни. Той се намира на ул. „Железни врата 6“ до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В него се грижат за около 40 деца, които страдат от различни заболявания или имат проблеми с говора.

За малчуганите има съставен график, по който безплатно посещават специалистите в центъра. В него работят психолози, педиатри, логопеди, рехабилитатори, социални работници, които помагат едновременно на децата и техните родители. Осигурени са юридически консултации, медиатори се срещат с ученици, посещават и АГО, където ежемесечно се провеждат занимания с родилки и бъдещи майки.

Модерната и напълно обзаведена сграда на центъра с директор Мирослава Иванова е изградена по проект на стойност над 1 млн. лв.

Основни целеви групи са деца в риск от 0 до 7 г. и уязвими семейства или самотни родители в риск.

Център   Център
 Център  Център
 Център  Център

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Нели
Нели
02.10.2015 0:35 0:35

Директор на центъра е снахата на Георги Иванов. Който както иска да го тълкува. Според мен е наглост.

Back to top button