Културата е част от живота на Димитровград и ще бъде така

Иво ДимовВинаги съм се стремил да съм близо до хората на културата и да съм част от техния ритъм. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Димитровград Иво Димов. Той присъства на откриването на юбилейна изложба на Жеко Димитров и откупи една от картините му.

В Димитровград като най-млад град има хора от цяла България и те носят своето многообразие тук. С Жеко Димитров се познаваме от доста време и аз не спирам да се възхищавам от неговия дух, каза Димов.

Грешка е културата винаги да бъде на последно място, когато става въпрос за пари, заяви кандидатът за втори мандат след откриването на изложбата. В много общини се интересуват единствено от инфраструктура, а при нас се стараем всичко да върви ръка за ръка, посочи Димов и обясни тезата си с това, че без духовен живот всичко е изгубено.

В тази връзка Юнеско е кауза, защото ние имаме какво да покажем и какво да съхраним, каза Димов по повод очакваното включване на Димитровград в световното историческо наследство. Очаквам инициатива от българската държава да стартира процедурата в лицето на министерствата на културата и на външните работи, допълни той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 Иво Димов  Иво Димов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button