Хасково

37 блока в Хасково пред саниране, 167 могат да кандидатстват

Саниране37 жилищни блока в Хасково са в напреднала фаза по процедурата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, обяви на пресконференция временно изпълняващият длъжността кмет Нели Станева.

12 от тях са в кв. „Бадема“, 11 – в кв. „Орфей“, а 14 – в други хасковски квартали. Станева обясни, че вече са сключени договори със столични фирми за обследване на част от блоковете, като в „Орфей“ то вече е започнало и трябва да приключи до 60 дни.

СаниранеЗа „Бадема“, където също е избрана софийска фирма има обжалване от друго дружество, което е отхвърлено от КЗК, но трябва да изтече срок за влизане на определението в сила. Ако решението на комисията не бъде обжалвано пред ВАС, процедурата по обследването тук ще продължи.

Допустимите блокове за участие в националната програма в Хасково са общо 167, като сдруженията на собствениците могат да продължат да кандидатстват.

Станева изрази несъгласието си с разпространена информация от областна администрация, че община Хасково пречи на усвояването на евросредства с нежеланието си за участие в Асоциацията по ВиК. Тя подчерта, че реално община Хасково е член на Асоциацията, а предстои общинските съвети на Димитровград и Стамболово да гласуват своето присъединяване. По нейните думи е нормално общината да търси инвеститори за подобряване водоснабдяването на града и селата и за намаляване цената на водата. Тя заяви, че сега държавното ВиК се е превърнало в аварийна група и не инвестира в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button