Хасково

Прекратяват услугата „Общинска полиция“, новият общински съвет решава за закриването

ИлюстрацияУслугата „Общинска полиция“ се прекратява от утре. Такава заповед вече е издадена от временно изпълняващия длъжността кмет Нели Станева.

По нейните думи общината с години е чакала да бъде увеличен щата на Общинска с 6 човека, а това все не се е случвало. Нямало и подписан договор с полицията, а в същото време кметството плащало за услугата.

Станева обясни, че новоназначените 4 човека, които отговарят за общинския пътен контрол ще поемат част от функциите на Общинска полицията. За останалите нужди от общината ще изискват по закон с писма от ОДМВР-Хасково охрана и други дейности от униформените.

Директорът на ОДМВР Ангел Цанков заяви, че в общината е изпратен договор, който не е подписан. Отделно конкурсът за новите 6 щатни бройки бил приключил, но хората минавали на обучителен курс.

По думите на Цанков съдбата на работещите досега в Общинска ще бъде обсъдена в минестерството, но хора на улицата няма да останат.

Нели Станева обясни, че едва следващият общински съвет и кмет ще решат дали да закрият Общинска полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тъп съм
Тъп съм
01.10.2015 16:34 16:34

Нещо не разбрах. Как от утре се прекратява услугата, а следващият общински съвет и кмет ще решат дали да закрият „Общинска полиция“?

Емил
Емил
01.10.2015 20:44 20:44

Георги Иванов си вкара автогол с тази си постъпка. Първо което беше голяма грешка е като назначи 4-ма ПИКЛЬОВЦИ да вършат работата на Общинска Полиция – пълен абсурд, истинските хора са униформени полицаи които са карали школа която трае 1 година и са учили закони. Второто голяма Грешка направи Георги Иванов е че сега никой от Общинска Полиция и техните семейства няма да гласуват за него!

Батко Живко
Батко Живко
01.10.2015 21:00 21:00

ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ ХАСКОВО Е СЪЗДАДЕНА НА 01.06.1992г. Защо толкова години нямаше проблеми а сега ги „побъркаха“ тези момчета……

idiot
idiot
01.10.2015 23:45 23:45

Не го слуша полицията затова закрива „Общинска“ искал да назначава хора там ,сам без конк*рс да определя кой да е шефа. Ей това му е зора. Пък по правило те трябва да си минат конк*рс като за друтгата полиция, да отговарят на същите условия като другите полицаи. Но щото узунджовския феодалне мож еда ги контролира реши че ще ги закрива на хартия.

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА ХАСКО
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА ХАСКО
02.10.2015 8:38 8:38

АПЕЛ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА ИЛИ КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА СЪДЕБНА ОХРАНА ДА ИМАТ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ СЪС ИМЕНАТА СЛЕД КАТО ТЕ ПРОВЕРЯВАТ КОГАТО ВЛИЗАШ В СГРАДАТА НА СЪДА ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ КОЙ ТИ ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКАТА!И ОЩЕ ДА НЕ СЕ ДЪРЖАТ ГРУБО И ЗАПОВЕДНИЧЕСКИ КАТО ЧОБАНИ С ТОЗИ УРЕД ЗА МЕТАЛОТЪРСАЧ,!!!

КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
02.10.2015 11:18 11:18

Къщата където се помещаваше Общинска полиция е обещана и и е взето капаро,така че трябва да си отиде на собственика.Ясно ли ви е кауни с кауни…Тоя Хузунжовец няма наяда нямаа…

Back to top button