Регион

Запознават фермерите с новите им задължения и санкции на среща в Любимец

ИлюстрацияСреща на експерти с животновъди ще се проведе на 5 октомври от 11 часа в Любимец, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Фермерите ще бъдат запознати с изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, епизоотичната обстановка в страната и на Балканите, регионална политика и поземлени отношения.

Целта на законовите промени е да минимизират риска от болести и зарази, включително при хората. Основната част от тези промени са насочени към вменяване на нови задължения и на фермерите, и на частно практикуващи ветеринарни лекари и на официалните ветеринарни лекари, както и въвеждане на санкции за всяко неизпълнение на задълженията.

Гости в Любимец ще са замизпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Миков, началникът на отдел „Здравеопазване на животните“ д-р Цвятко Александров и директорът на Главна дирекция „Земеделие И регионална политика“ Николай Маринов.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button