Хасково

РЗИ чака 2 лаборатории за прегледи на неосигурени роми и имунизация на деца

РЗИРегионалната здравна инспекция в Хасково ще получи мобилна лаборатория и мобилен кабинет от Министерството на здравеопазването, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ.

Първата мобилна клинична лаборатория ще бъде предоставена от РЗИ на лечебно заведение, което да я ползва за провеждане на профилактични прегледи или клинични изследвания на здравно неосигурени лица от ромски произход и на такива със затруднен достъп до лечебни заведения в населени места от областта.

Сега се чакат офертите на болниците, като ще бъде сключен договор за извършване на не по-малко от 500 изследвания. Едно клинично изследване включва пакет от показатели: хемоглобин, хематокрит, еритроцити, левкоцити, кръвна захар, холестерол, триглицериди и креатинин. Изследванията трябва да бъдат извършени до 20 ноември, като разходите ще са за 7500 лв.

Мобилният кабинет, който се чака през идната седмица е за извършване на задължителни имунизации на деца, при които няма данни за проведени имунизации, имунизационната схема за възрастта е непълна, нямат избран личен лекар и нямат постоянна адресна регистрация в населени места от областта. Тук отново крайният срок е 20 ноември, а цената е 7000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Никодимчо
Никодимчо
11.10.2015 23:17 23:17

И кой ще плаща за това, пак редовните данъкоплатци ли? … щото ние, като първи балъци си плащаме и данъци, и осигуровки, и на частно, за да могат кафявите да щракат с пръсти и да им идват на крака лекари и лаборатории.

Back to top button