Беливанов: Няма за какво да дебатирам с човек, който не цени дадената дума

Добри БеливановУважаеми съграждани,
Това писмо e до Вас, за да знаете, защо реших, че няма за какво да разговарям с бившия кмет на Хасково и настоящ кандидат Георги Иванов на дебат организиран от уважаваната от мен bTV.

Няма да се извинявам, нито да Ви заблуждавам, че имам друг ангажимент. Аз не лъжа и не мога да лъжа. Затова, няма за какво да разговарям с човек, който си променя мнението и позициите всеки ден, според личния си интерес. Според мен такива хора не заслужават внимание. Няма за какво да дебатирам с човек, който не цени дадената дума и казва, че „Думите отлитат“. Аз знам, че в живота и в политиката „казаната дума е хвърлен камък“. Каквото каже човек, трябва да го изпълнява!

Когато се кандидатирах за кмет на Хасково обещах, че ще си говоря с хората, и че няма да обръщам внимание на отиващия си кмет. Той имаше цели 16 години да говори, да се доказва, да работи.

В началото на изборната кампания чухме от бившия кмет, че не възнамерява да участва в изборния процес. Думите отлетяха бързо и той промени мнението си.

Аз съм спокоен, умерен и диалогичен човек. Не съм краен и хасковлии знаят това, защото ме виждат всеки ден. Като кандидат говоря за това какво ще направим за града ни и как ще променим общината за добро. Имам план как да подобрим живота на хората от третата възраст чрез нова, по-социално ангажирана община. Имам план да оправим детските градини и ясли, които са в лошо състояние и така да подкрепим младите семейства. Имам план да подкрепим хасковските фирми и да доведем инвеститори, за да има нови, добри работни места.

Имам план как да насърчим младите да не напускат Хасково.

Досегашният кмет няма такива планове. Затова няма за какво да си говоря с него. Няма дори да го слушам. Той загуби правото да бъде чуван когато събра хора с увредено зрение и хора болни от диабет, за да им каже, че благодарение на него в Хасково имало осветление цяла нощ, че нямал приемен ден, защото не можел да реши проблемите на хората, а държавата можела и че за разлика от други той имал хотел в центъра на Хасково, а не на морето или в Гърция.

Аз смятам да решавам проблемите на хората и да ги приемам не един ден седмично, а когато имат нужда. Нещо повече. От първия ми работен ден като кмет телефонен номер 0879 516883 ще приема обаждания всеки ден от 9 ч. до 17 ч. Те ще идват директно при мой сътрудник. Това ще разшири възможността на гражданите да се свържат с екипа ми, дори в случаите когато съм ангажиран.

От изказванията на бившия кмет виждам, че хотелът му е единствената тема, която го интересува. Аз нямам хотел и между мен и човек, който твърди, че „думите отлитат“, няма обща тема за разговор. Нямам също така какво да кажа на човек, който използва най-уязвимите хасковлии – възрастните хора, незрящите и диабетиците – за политическа пропаганда.

Има морални норми и граници, които не трябва да бъдат прекрачвани. На този свят има добро и зло. Аз ги разпознавам и никой не може да ме накара да прекрача границата между тях или да одобрявам прекрачването й. Няма изборна кампания, няма политическа цел, които да си заслужават да използваш хората, да изгубиш морала си, да загубиш вяра в доброто, да насърчаваш злото. Ако не съм прав, нека да загубя.

Знам обаче, че доброто побеждава. Знам само един начин да спечеля, той е да спечеля честно. Други победи не признавам и не приемам. Затова ще си говоря с тези, които различават добро от зло, с тези, за които думите имат значение, с тези, които имат нужда от подкрепа.

С уважение
Добри Беливанов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button