Хасково

Бюлетините идват в събота, ОИК предупреждават, че може да не стигнат

ЦИКПредседатели на общински избирателни комисии в Хасковска област алармираха пред ЦИК, че бюлетините за местните избори и референдума на 25 октомври може и да не стигнат.

Това стана по време на задължителното обучение, което ЦИК направи на общинските избирателни комисии в областна администрация. Членове на ОИК признаха пред Haskovo.info, че е възможно в някоя секция например да бъдат повредени два кочана с бюлетини, които да не могат да бъдат заместени. Причината е, че резерва е само 10% и той няма да стигне да покрие загубата. Зампредседателят на ЦИК Мария Мусорлиева се ангажира при необходимост през следващата седмица да бъдат напечатани допълнителни бройки бюлетини. Тя каза, че бюлетините за вота ще пристигнат в Хасково в събота.

Мусорлиева бе в Хасково с члена на ЦИК Ерхан Чаушев. По нейните думи тези избори ще са тежки, защото за пръв път ще се провеждат паралелно с референдум. От ОИК са изразили и опасения, че възрастните хора по селата трудно ще се справят с четирите бюлетини – за селски кмет, кмет на община, съветници и референдума. Мусорлиева каза, че е свела указанията на ЦИК и заяви, че до момента организацията на изборите върви добре. В ЦИК няма сигнали за купуване на гласове.

 ЦИК ЦИК 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бивш член на бкп
бивш член на бкп
15.10.2015 21:11 21:11

Миков кзва че е време за ляво управление Ами имахме такова при Беров Виденов Станишев е и какво се промени ––-НИЩО Драганов щял да промени града –вятър работа празни прикзки Белята е в това че нва всички тия говеда им се вързваме и ходим д гласуваме а трябв ккто на 9 септември 1944 г да ги срускаме

лицемерни комунисти
лицемерни комунисти
16.10.2015 7:21 7:21

Да бе д-кметьт Георги Иванов без да е ляв и социалист построи толкова жилища за социално слаби,какво направиха големите социалисти-един грозен кетук в центьра на Хасково,наречен партиен дом.

Back to top button