Георги Иванов: Ще продължим да помагаме на спорта в Хасково

Георги ИвановВажно е всеки да има възможност да получава част от парите, които общината може да задели за спорт, макар и те да не са много. Това заяви на среща с представители на спортните клубове в града кандидатът за кмет на Хасково Георги Иванов.

През годините се е случвало да фаворизираме повече определени спортове, като сме следвали общественото мнение и за да отговорим на нуждите на хората, но се надявам в следващия бюджет да успеем да заложим повече пари за всички, заяви Иванов и припомни, че през 1999 г., когато е поел общината не са се отделяли никакви средства за спорт.

Георги ИвановПоказали сме, че дори и с малкото средства, с които разполагаме, се опитваме да поддържаме спортните съоръжения в града и ще продължим да го правим. Досега държавата е дала единствено 1,2 млн. лева за обновяването на зала „Спартак“ и 90 000 лв. за подмяна на дюшемето на зала „Дружба“, заяви кандидатът на Коалиция „За Хасково“. Всички останало е направено с пари от бюджета на общината, т.е. от данъците на всички, допълни Иванов.

Георги ИвановОчакват се 1,4 млн. лева за зала „Дружба“, 300 000 лева за стадион „Хасково“ и 7 милиона лева за стадион „Младост“. Тези проекти трябва да стартират още догодина.

Аз говоря реални неща и не си позволявам да лъжа с обещания, защото направеното остава, каза още Иванов и допълни, че лично той избягва да се ангажира със спортни класации. На въпрос от представители на клубовете дали не може да се помисли за награждаване на медалистите от европейски и световни първенства, Иванов отговори, че е съгласен добрите постижения да се стимулират.

На срещата Георги Иванов обяви още, че преди дни е приключила проверката за ремонта на стадион „Хасково“, която започна преди няколко месеца. Констатациите на разследващите са, че има липси на стойност 60 лева, което са 2 липсващи сифона и седалки. Заради подобни „злоупотреби“ се заглуши хубавото, което беше направено за спорта в града, заключи Георги Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button