Хасково

„Гранд“ 1/8-финалисти на Световното, стягат 15-годишнина

ГрандШампионската двойка на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева достигнаха до 1/8-финалите на Световното първенство за младежи в Молдова.

Там нашите се конкурираха с 68 двойки от 36 държави и завършиха на 33 място. На първо и второ място в латинотанците пък станаха две руски двойки.

От ръководството на клуба заявиха, че Любо и Мира са могли да продължат и по-напред, където са се класирали не толкова силни двойки, но различните критерии на съдиите в аматьорската федерация не са позволили това да стане факт. Ето защо от „Гранд“ обмислят вече да се състезават само в турнирите, организирани от професионалната федерация, като тези в Блекпул. Там хасковлии имаха далеч по-челни класирания при 4 пъти по-силна конкуренция.

За това, че са шампиони на България Любо и Мира имат квота за участие и на Европейското първенство през март в Испания.

Треньорите в клуба Николай Манолов и Павлина Вълчева съобщиха, че са изкарали едноседмичен курс на обучение в Германия при едно от най-големите имена в спортните танци – Бианка Шрайбер. Те ще пътуват за нов курс при нея през ноември, като целта е да натрупат още опит, от който да се ползват и техните ученици.

От „Гранд“ стягат и тържествен концерт по повод 15-годишнината на клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button