Хасково

Главният прокурор иска снемане на имунитета на кандидат за кмет на Узунджово

Деян ВанчевГлавният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане до ЦИК за снемане имунитета на кандидата от коалиция „За Хасково“ за кмет на хасковското с. Узунджово Деян Ванчев, съобщават от държавното обвинение.

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове. Разследването е за това, че през месец септември и първата половина на месец октомври 2015 г. в Хасково е организирано предлагането и даването на парични суми, с цел лицата да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на кандидатите за кметове на община и кметове на кметство.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Деян Ванчев е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право. В края на месец септември Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, съобщават още от прокуратурата.

Пред Haskovo.info Деян Ванчев заяви, че няма нищо вярно в твърденията на прокуратурата. Той не бил плащал за гласове и бил набеден от опонентите си. Ванчев не се чувствал виновен за нищо и няма намерение да се отказва от борбата за кметския пост в Узунджово, тъй като хората там искали той да е кмет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенана Тремезлийска
Кенана Тремезлийска
21.10.2015 12:39 12:39

Кога ще окошарят кмета на с. Брягово?
Купува и продава гласове и стресира жителите на махалата със заплахи.
Не излиза от кметството а пази на Стефка Д….о. Няма ли кой да се оплаче?

Верно ли бе...
Верно ли бе...
21.10.2015 13:35 13:35

Кво е туй прасе бе ????Отдавна му е минала Коледата ! Я го махайте от кочината !!! СРАМ ….!

Анонимен
Анонимен
21.10.2015 14:29 14:29

Тоя шопар доста е лапал с мангала от Узунджово, личи си. В затвора ще му се порадват….

Back to top button