Дерето в „Република“ ще бъде разчистено и благоустроено

БлокчетаДерето в хасковския квартал „Република“ ще бъде разчистено от незаконните постройки и благоустроено. Това припомни днес кандидатът за кмет на Коалиция „За Хасково“ Георги Иванов при представянето на първото от блокчетата, в които ще бъдат настанени обитателите на сградите встрани от бул. „Васил Левски“.

Община Хасково започна изграждане на блокчета в кв. „Орфей“ в близост до ВиК преди години. Целта беше да има къде да бъдат настанени жителите на кв. „Република“, преди да бъдат разчистени незаконните постройки. Парите обаче парите бяха спрени от тогавашните управляващи на централно ниво, припомни Георги Иванов.

БлокчетаВъпреки всичко едно от блокчетата вече е готово и то беше показано днес на бъдещите си обитатели. Те живеят в дерето на кв. „Република“ и предстои незаконните им сгради да бъдат разрушени, защото са опасни.

Моята политика е такава – първо да се осигури на хората подслон, а тогава да рушим, заяви днес Георги Иванов. Той обяви, че са заделени 1,7 милиона лева за довършването и на останалите блокчета. Когато всички бъдат настанени в тях, ще започне и благоустрояването на сегашното дере. На собствениците на останалите незаконни постройки ще бъде даден шанс да закупят земята под тях и след заплащане на глоби да се види дали има вариант да се узаконят.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button