Хасково

Ало измамниците се правят на данъчни, искат пари в брой

ТелефонЗа нов тип телефонна измама са сигнализирали в офиса на НАП в Хасково земеделски производители. С обаждане по мобилен телефон мъжки глас любезно ги уведомявал, че имат задължение към Националната агенция за приходите и за тяхно улеснение, за да не идват на място в областния град, ще отиде да вземе парите на ръка.

До този момент са постъпили два идентични сигнала, като и в двата случая става дума за земеделски производители от селата и за неголеми суми, вероятно с цел да бъдат по-лесно убедени хората да ги платят.

По този повод от Националната агенция за приходите изрично напомнят, че служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове, както и неплатени в срок данъци и осигуровки се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции и офиси на НАП.

Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР, заявиха от приходната агенция в Хасково.

От полицията припомнят и другата схема, която измамниците ползват напоследък. Тя е свързана с дължима сума за климатична техника към големи вериги магазини. Ако по телефона някой ви поиска пари, задължително проверете ситуацията преди да ги дадете, предупреждават от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button