Хасково

Хванаха 17-годишен, издирван за тероризъм от Франция

Арест, илюстрация17-годишният френски гражданин с инициали С. А. е бил арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ на 16 октомври при опит да напусне страната, съобщават днес от прокуратурата.

За младежа има издадена европейска заповед за арест, издадена от окръжен прокурор при окръжен съд в Париж. Той е обвинен за участие в престъпна конспирация с цел осъществяване на терористични актове.

На границата младежът е представил преотстъпени документи за самоличност на свой близък. На 20 октомври французинът е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Същият ден Районен съд-Свиленград го осъжда на 6 месеца затвор условно и пробационни мерки по обвинение за опит да напусне България с преотстъпени документи.

Днес пък по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо френския гражданин. С. А. може да обжалва определението на Хасковския окръжен съд пред Апелативен съд – Пловдив. Предстои съдът да разгледа искането за изпълнение на европейската заповед за арест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button