Хасково

Общината: Не сме бавили къщата на Добреви. Добрев: Подписът не е мой

КъщаПолемика между община Хасково и бащата на депутата от ГЕРБ Делян Добрев – Александър Добрев се разрази през последните два дни.

Главният архитект на община Хасково Кремена Цонева и директорът на Общинското данъчно Павлина Георгиева дадоха извънредна пресконференция по повод изказване на Александър Добрев, че строежът на къщата му е бавен от кметството.

Цонева каза, че твърденията на бащата на депутата от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ за забавяне от 2 г. не отговарят на истината. Тя показа документи, според които на 25 август 2003 г. е постъпило заявление от Добрев за съгласуване на инвестиционен проект, който е разгледан и приет на 2 септември същата година. На 5 септември е постъпило заявление за издаване на разрешително за строеж, което е издадено в същия ден.

КъщаГлавният архитект обаче посочи, че досега в общината не е получено заявление за регистрация на жилищния обект, за да бъде той въведен в експлоатация. Сградата е законна, но по процедура може да бъде забранено нейното ползване, преди да бъде издаден акт 16. От общината обаче не уточниха дали ще се стигне до там.

Потърсен от Haskovo.info за коментар Александър Добрев каза, че показаното заявление за издаване на разрешение за строеж не е попълнено собственоръчно от него, както и че подписът не е негов. „Нека този, който го е попълнил така да си носи отговорността. Тогава наистина ме бавиха на всяка стъпка близо 2 г.“, допълни Добрев. Той заяви, че е бил изнудван за дарение и че в прокуратурата има заведена преписка за забавянето от страна на общината.

Данъчната шефка Георгиева пък каза, че къщата на ул. „Независимост“ в кв. „Каменни“ не е била декларирана в данъчното. Това станало ясно при регулярна проверка през 2014-а. Данъчните проверили и съседни имоти на фамилията, които не били заведени и Добреви били глобени общо с 13 507 лв. за 5 г. назад, какъвто е давностният период. Семейството не е обжалвало решението и вече е платило санкцията, допълни шефката на данъчното.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кръстника
Кръстника
22.10.2015 22:13 22:13

Познавам го много добре Добрев. Работихме заедно във ВиК. Беше един голям интригант и като гледам не се е променил. И сина си е научил да интригантства и да прави постановки и инсинуации. Всички го видяхме като беше министър какво работеше – НИЩО.

тъпо
тъпо
23.10.2015 1:46 1:46

Ти кой си бе? Платен драскач от кметските, и те ще ти фалшифизират нещо и ще ревеш- а тоя брадат дърт козел го страх някой да не влезе в общината след него и да му изкара мръсните ризи. Как може да фалшифиираш подпис и то за това- просто сега стана ясно е много години чакат хората и той хоп завъртя подписа без пари. Добреви съдете го тоя!!! А и винаги си бъдете кави каквоти сте-честни и открити хора неподвластни на какъвто и да било натиск
Заради вас подкрепям и кандидатуртана Добри Бериванов. Честен и добър човек

живущи кв.овчарски
живущи кв.овчарски
23.10.2015 7:32 7:32

Кмета Г.Иванов може и да не е цвете за мирисане ,но този навлек Сашо Добрев е изключително мръсен и подъл.Не се спира пред нищо само и само да извърши някаква мръсотия.Още помним набезите и мръсотиите му с/у хр.магазин до Бай Данчо .Ангажира и ДНСК, и ОДБХ и редижа др.институции само и само да затвори магазина на хората за да може неговия мухарник да работи без конк*ренция.

поли
поли
23.10.2015 12:42 12:42

Наслушахме се на големи обещания докато седнат на стола, а след това ги хваща амнезията!

Манол
Манол
23.10.2015 13:49 13:49

Стига сте писали глупости. Хасково има един проблем и той е Георги Иванов. Толкова е отчаян и уплашен, че губи, че хвърля кал навсякъде само и само да отклони вниманието. Змиите са така, най-хапят когато са в ъгъла. Този път обаче Георги е пътник. Направи не малко неща за града, но прекали. Феодал, мачка хората, защото не му трябват, за него гласуват циганите, пуска им ток, строи им къщички. Не гледайте върха на обувките си от срам, а вдигнете глава и да го махаме!

Темида
Темида
23.10.2015 15:45 15:45

Личните схемите на Георги Иванов ги видяхме по телевизията. Сега една по една излизат мръсотиите, в които са участвали и тези дето са наредени около него.. че и на снимка се изтипосали, ако някой още не ги е видял.. За 16 години успяха да засегнат не само фирмите, а и почти всеки човек в този град! То не бяха разрешителни срещу дарения, то не бяха обиди срещу майки, то не бяха актове за раждане срещу плащане на измислени глоби.. Айде, стига вече!

101va
101va
23.10.2015 17:38 17:38

Истината е, че документът, с който е променен статута на земята от земеделска в урбанизирана (КЗЗ) е от 05.06.2003г. Важно уточнение е, че този документ не се издава от общината. Т.е няма как Александър Добрев да е поискал издаване на разрешение за строеж по-рано от месец юни 2003г. А друго заявление – няма. Добрев искал ли е разрешение за строеж или не (ако наистина твърди, че подписа под заявлението от 05 септември не е негов). И всъшност 2 години ли е чакал. Май нещо се объркаха.

haskovlia
haskovlia
23.10.2015 20:19 20:19

tozi dobrev e absolutna miska. kakavto bastata takav sina

Back to top button