Хасково

Единствената хасковлийка в конкурса за цигулари свири от 1 клас

ЦигулариХасково, Барселона и пак Хасково – част от пътя на цигуларката Венета Гудева. 22-годишното момиче е четвъртокурсничка в Нов български университет в класа по цигулка на проф. Марио Хосен и е единствената хасковлийка, която участва тази година в конкурса „Проф. Недялка Симеонова“.

Венета свири на цигулка от 1 клас, а от съвсем малка учи в София. Тя вече има много награди от конкурси за цигулари. И преди е участвала в „Недялка Симеонова“, но по-малка възрастова група, където печели втора награда.

Венета вече има във визитката си и изява на една от най-големите световни сцени – Palau de Musica в Барселона. Сподели, че обича по-романтичната музика – Сарасате и Сен-Санс.

В първия тур на конкурса в Хасково, който започна днес, 22-годишната музикантка се представи с произведения на Бах и Моцарт.

Цигулари40-тото издание на музикалните дни започна с тегленето на жребия за реда на представяне на участниците. Изтегли го 8-годишният Михай Мангир – най-малкият участник, който е от Молдова.

Тази година в конкурса участват 27 млади цигулари от 7 държави: Молдова, Турция, Румъния, Сърбия, Словакия, Полша и България. Наградният фонд е 6 400 лв.

Конкурсът приключва в неделя, когато ще бъдат наградени победителите. Предвидени са и два концерта. Първият е тази вечер от 19 часа, а вторият – утре по същото време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nel
nel
23.10.2015 18:54 18:54

а та явечер къде спите бе? Георги Иванов задължил всички общински танцови състави, и то с ДЕЦА да играят на концерта му тази вечер!!!!! НАГЛОСТ! Влачат с общинснки бусове техника общината ли му прави кампанията на тоя бедняк? Завалията

андрешко
андрешко
24.10.2015 18:24 18:24

хайде стига сте плюли общината бе,навлеци такива,аман от платени хейтъри

Пази,Боже
Пази,Боже
24.10.2015 19:16 19:16

Ох,пази Боже,Беливан Добрев да ми е кмет.Ама от друга страна такьв таралеж ще си сложи в гащите,ако случайно стане,няма да спрем да го хейтим всеки Божи ден вьв форумите.А пьк как ще си изпьлнява обещанията грандиозни,нямам идея.А пьк щом Фандькова с милиардния бюджет не може да се оправи с проблемите на София,не знам Беливан на какво разчита.Аз от сега знам с какво ще се оправдае пред тьпите си избиратели-с Георги Иванов,разбира се.

Back to top button