Хасково

Изборният ден в Хасково започна нормално, постъпи и първата жалба

ИлюстрацияИзборният ден в 153-те секции в община Хасково е започнал нормално, съобщи на пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия Пламен Лечев.

Няколко секции са отворили малко след началото на изборния ден в 6 часа, заради успиване на членове на СИК.

Малко след 6 часа тази сутрин в ОИК е постъпила и първата жалба за монтиран билборд на един от участниците в изборите в Хасково. След проверка обаче тя не е уважена от комисията.

Има сигнал на наблюдатели от СИК в ромския квартал в Хасково за предварително откъснати бюлетини от кочан за улеснение на работата, като от ОИК са дали инструкции на комисията как да работи по-нататък. От комисията обясниха, че манипулации не може да има, защото има контроли. Втори сигнал пък е за разлепени агитационни материали на по-малко от 50 метра от изборна секция. Проверката обаче е констатирала, че плакатите са на по-голямо разстояние.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button