Хасково

27.61% е активността в Хасково към 13 часа, има сигнал за купуване на гласове

Илюстрация27.61% е избирателната активност за местния вот в община Хасково към 13 часа. Така на местните избори в общината вече са гласували 22 464 избиратели, съобщиха за Haskovo.info от ОИК-Хасково.

Избирателната активност за националния референдум е малко по-ниска – 19.2% или 18 088 гласоподаватели.

До 13 часа в ОИК бяха постъпили двайсетина жалби, основно за агитация в изборния ден, като само една е основателна. Тя е в секция в ромския квартал в Хасково, където по-рано през деня бяха откъснати 5 бюлетини от кочана. Това било направено от комисията за улеснение при раздаването им на избирателите. Бюлетините вече са унищожени и изборният процес продължава нормално.

Малко по-късно постъпи и жалба за купуване на гласове в с. Узунджово. ОИК е сигнализирана, че в центъра на селото е спрян бял ТИР „Рено“ с надпис „Мобилна клинична лаборатория“. В него се вкарвали хора, на които се раздават пари, по данни на очевидци и се канят да гласуват с определена бюлетина. В същото време пък камионът се охранявал от сили на жандармерията. От ОИК са изпратили екип, който да провери случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
25.10.2015 16:03 16:03

И сто кмета да се сменят все тая. Държавата нищо не му направила на тоя толкова години и ние сега ще чакаме някой да му дойде кефа да не краде….

Back to top button