Хасково

Стотина членове на комисии и деца осъмнаха пред ОИК

ОИКСтотина членове на секционни избирателни комисии нощуваха пред ОИК-Хасково.

Тази сутрин много хора още бяха далеч от това да предадат протоколите си, а повечето от тях са от селата в общината. Някои дремеха върху чувалите с бюлетините, други бяха успели да подвият крак на някой стол или пейка. Няколко от тях бяха с децата си, които също осъмнаха пред вратите на ОИК.

ОИКОт комисията обясниха, че забавянето в приемането на протоколите идва от факта, че много от комисиите не са попълнили докрай документите и ги връщат да дописват. Очакванията за тежки избори с паралелното провеждане на местен вот и референдум се оправдаха, но и СИК не са били докрай подготвени за тях, признаха от ОИК.

ОИКТака до 8 часа бяха обработени близо 1/3 от протоколите на секциите в община Хасково. Кандидатът за кмет на ГЕРБ Добри Беливанов има 49.10% от гласовете, а Георги Иванов от Коалиция „За Хасково“ – 31.06%, съобщиха от ОИК. Това са резултатите от 45 секции от общо 153 в общината.

За общински съвет ГЕРБ имат 34.26% от гласовете, а Коалиция „За Хасково“ – 34.26%.

Haskovo.info припомня, че на местните избори в община Хасково активността бе 56.11% или 45 650 гласували. За националния референдум правото си на глас упражниха 37 177 избиратели или 39.46%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Александър Георгиев
Александър Георгиев
26.10.2015 12:40 12:40

Каква работа имат децата в ОИК? Тук-деца,в София-бременни!
А,бе,тия хора имат ли акъл в главата? Като няма кой да гледа хлапето,защо се захващаш с комисии? Ами бременната в София?Същата простотия!
Не стига,че повече от половината в комисиите хал-хабер си нямат от попълване на протокли,ами и хора с жълти книжки са набутани за членове(визирам репортажа по БНТ преди малко-показа в кадър млад мъж с брада,който се води на отчет в психодиспансера).
Няма да толкова голям калабалъка и тарапаната,ако се назначават образовани и грамотни хора във въпросните комисии.

Asan
Asan
26.10.2015 16:16 16:16

Асъм от кв. Република повечето от нас Гласувахме за Беливанов
защото първо че ни да де по 50 лв на ръка чрез Атанас Асенов кандидат общински съветник от нашата махла
ние не гласувахме чени да де по 50 лв има друго нещо за да Гласуваме за Беливанов от нашата махала има трима мушенници
де то ги мразим и те са известни кои са Златко,Милен и Огнян.
заради тях не избираме Георги Иванов те ни лъжат и ни заплашват
и на края те са добре с нашите гласове уш са ни дали нещо можи и така да кажат на кмета. Златко,Милен и Огнян. не ги искаме Кмете.

Хасково и близо до кв"Раковск
Хасково и близо до кв"Раковск
26.10.2015 17:14 17:14

Ай,така!……Герб ли плати да гласувате за сина на Иванов за евродепутат?
Иванов направи за 16г. за нашия град много красиви и запомнящи се неща.

Топуз
Топуз
26.10.2015 17:20 17:20

При вас, мангалите, интереса клати феса. А това, което си писал, е долна измислица. Вероятно, искате да компрометирате г-н Беливанов, и партия ГЕРБ, но няма да ви се получи ! Долни, мръсни номера ! Това, което си написал може да не е от ром, а от долен пейзанин !

Back to top button