Хасково

Хасково с кампания в помощ на Ники

ИлюстрацияАктивна кампания в помощ на 16-годишната Ники от ПМГ започна от днес в Хасково.

По училищата в града са поставени кутии за събиране на средства за лечението на болното момиче. От ФСГ „Атанас Буров“ например, за няколко часа събраха 1093 лв., които вече са предадени в ПМГ. От синдикалната структура в Математическата решиха да дарят над 2300 лв., събрани от членски внос за Ники. Предстои събиране на настоятелството, от което също се очаква да дойдат средства. Съучениците на момичето пък готвят голям благотворителен концерт.

Концерт с такава цел вече е насрочен за петък от 17 часа на пл. „Свобода“.

Кутии за събиране на средства за Ники вече са разположени в църквата „Св. Архангел Михаил“ и по редица търговски обекти в областния град.

16-годишната Ники страда от рак на костите. На 30 септември момичето е оперирано в софийската болница „Св. София“. В понеделник Ники трябва да замине с майка си за Турция, където да се направят изследвания и да се назначи химио- и лъчетерапия. Само 5D скенера струва около 4000 лв. и майката Росица Ленкова се обръща с апел за помощ.

Сметка в Пощенска банка: BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button