Хасково

Актриса, полицай и репортер влязоха в Математическата

СеминарАктриса, полицай и репортер бяха сред участниците в семинар по професионално ориентиране в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Представители на десет професии презентираха сферите на своята работа. Заниманията се проведоха при голям интерес с ученици от 10 и 11 клас по време на седмия час в компютърните кабинети.

СеминарСред представените професии бяха тези на журналиста, която бе презентирана от репортер на Haskovo.info, фотографа, психолога, полицая, лекаря, стоматолога, графичния дизайнер. Младежите се срещнаха още със специалисти в областта на информационните технологии и маркетинга.

Младежите се интересуваха какво е образованието на техните своеобразни лектори и защо са избрали настоящите си професии. Те се впечатлиха от факта, че при журналистите, например няма фиксирано работно време, а трябва да се отзовават на сигнали почти през цялото денонощие. За тях беше интересно как репортерите стигат до новините си, колко усилия им коства това и в крайна сметка дали заплащането е добро. На семинара някои от гимназистите изразиха желание да станат журналисти, въпреки че засега възнамеряват да учат арабистика.

СеминарДруги ученици пък се интересуваха дали могат да се занимават с журналистика в страни като Шотландия например и доколко ритъмът на работа там ще е аналогичен с този у нас.

На въпроси за театъра и актьорското майсторство пък отговаряше актрисата в хасковския театър „Иван Димов“ Иванка Шекерова.

Инициатива за кариерното ориентиране на гимназистите се организира от младежите на Интеракт клуб – Хасково, които провеждат редица образователни и благотворителни прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button