Хасково

31 семейства „глобени“ за отсъствия в първите две седмици на учебната година

Илюстрация16 семейства вече са санкционирани заради повече от 5 неизвинени отсъствия на децата им от училище, съобщи на пресконференция Грета Иванова от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.
 
Отсъствията са натрупани през септември, когато учебни бяха едва последните две седмици.
Най-много са родителите, чиито детски са спрени в община Свиленград – 9.
 
Санкционираните за повече от 3 неизвинени отсъствия на децата им от предучилищните групи пък са 15.
 
6 деца от Хасковска област са били осиновени само през септември. Всички малчугани са намерили новите си родители в България. Още 11 деца през септември са включени в регистъра за осиновяване.
 
Приемните семейства в региона към края на септември са 127, като от тях само едно е доброволно, а останалите са професионални. 47 са семействата в община Хасково, а 61 в Димитровград.
 
Подадените заявления за еднократна помощ за първолаци в областта са 1710, като отказите са общо 23 – заради по-висок доход на член от семейството от 350 лв.
 
Подадените молби за отопление към 22 октомври в региона са 9180. В община Хасково постъпилите молби са 2854, а в Димитровград – 1429. От всички заявления 7526 са за твърдо гориво, а приемането на молбите продължава до края на месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.10.2015 12:49 12:49

и сичките сМЕ от МЕАНОТО там много строго било бе дирекно бият по глави

Back to top button