Хасково

Почетоха будителите в Хасково с цветя, конкурс и изложба

БудителиС редица инициативи в Хасково бе отбелязан в аванс Денят на народните будители – 1 ноември.

Цветя пред паметника на будителите поднесоха ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Ученици създадоха и радиопредаване, посветено на будителите. Осмокласниците посетиха Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в дните на отворени врати и получиха безплатни читателски карти.

Междувременно 1101 лв. събраха за два дни в училището в помощ на болната Ники от ПМГ. В благотворителната акция се включиха ученици и учители.

БудителиВ Младежки център – Хасково бяха наградени призьорите от конкурса „Народни будители“ за ученици. За участие в конкурса бяха подадени 18 есета и 23 презентации.

За есе при по-малките ученици първа е Радина Дякова в 8 клас от ПМГ „Боян Петканчин“, следвана от Гергана Атанасова в същия клас от ПГТ „Александър Паскалев“ и Мирослава Павлова от 5 клас на ОУ „Св. Климент Охридски“. Поощрителна награда за стихотворение заслужи петокласничката от ПМГ Нели Генова.

При по-големите първа е Нели Славчева от 12 клас на ПМГ, втори е Тодор Кирев в 10 клас на ГПЧЕ „Асен Златаров“, а трета е Виктория Дъбовска в 12 клас на ПГИМ-Кюстендил.

При презентациите до 8 клас първи е Иван Митев от 5 клас на ОУ „Св. Иван Рилски“, втори са Дарина Хаджипетрова в 5 клас на ОУ „Св. Климент Охридски“ и Магдалена Николова в 6 клас на ПМГ, а трети е Гено Стойчев – петокласник в „Смирненски“. Поощрение заслужи Вяра Шопова в 7 клас от „Рилски“.

БудителиПри гимназистите първи е Димо Зотев в 9 клас на ПГТ „Александър Паскалев“, следван от Деница Георгиева в 9 клас на ПГЛП „Райна Княгиня“ и Стефан Айвазов от 11 клас на спортното училище „Стефан Караджа“

Тази вечер пък във фоайето на Младежкия бе открита изложба на младите художници от школата по изобразително изкуство „Арт тайм“ с ръководител Камелия Кехайова. Тя също е посветена на Деня на народните будители и включва 70 картини, дело на 20 деца от школата, ОДЗ 20 и деца от занималня. Експозицията включва още малки пластики и произведения на приложното изкуство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button