Хасково

СИК отсвириха повторното обучение, получиха бюлетините

БюлетиниМного членове на секционни избирателни комисии не се явиха на снощното повторно обучение в Хасково от представители на ОИК.

Целта му бе да се избегнат грешките от първия тур и да няма толкова сгрешени протоколи и многочасови опашки. Въпреки това от много селски и градски секции нямаше представители на обучението. На него се наблегна основно на методиката при попълването на протоколите.

Днес пред хасковското кметство бяха раздадени бюлетините на 153-те хасковски секции за утрешния вот. От СИК в Орлово признаха, че снощи не са били на обучението, но казаха, че се чувстват подготвени за балотажа и не очакват да допуснат грешки. От СИК 53 в ОУ „Шандор Петьофи“ признаха, че на първия тур са объркали при прехвърлянето на резултатите от черновата на беловата в протокола. Били написали 1 400 бюлетини, а е трябвало да ги разделят на две по 700. Те са успели да предадат протоколите си в 5:30 часа сутринта след края на изборния ден. Снощи са били на обучението и са разбрали, къде да не бъркат.

БюлетиниHaskovo.info припомня, че вчера в областна администрация пристигнаха бюлетините за балотажите в 10 от общините в региона, само в Стамболовско няма да има вот – там всички кметове са избрани на първи тур.

Бюлетините за община Хасково са 91 190, а гласоподавателите тук са 81 520. Освен за кмет на община Хасково, балотаж ще има и за кметове на 9 села. Това са Манастир, Въгларово, Горно Войводино, Конуш, Криво поле, Подкрепа, Малево, Динево и Стойково.

До обяд в деня за размисъл в ОИК нямаше постъпили жалби и сигнали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button