Хасково

Изборният ден в Хасково започна, жалба срещу съпруга на кандитат в СИК

Даниела Захариева е секретар на СИК 10Изборният ден в община Хасково започна нормално, съобщи за Haskovo.info председателят на ОИК Пламен Лечев.

Той уточни, че тази сутрин гласуването в секциите е започнало по-бързо отколкото на 25 октомври, като в 6:30 часа всички СИК са се обадили, че вече работят. 5-6 членове на секционни комисии не са се явили навреме, но това не е попречило на началото на изборния процес.

В ОИК вече е подадена и първата жалба за деня. Тя е срещу секретаря в СИК 10 в училище „Любен Каравелов“, която е съпруга на един от кандидатите на днешния балотаж. От ОИК заявиха, че това е недопустимо според Изборния кодекс и секретарят ще бъде отстранен и заменен с друг. Според ОИК за времето докато бъде заменен секретарят не може да повлияе по някакъв начин на изборния процес.

До 9 часа в СИК 10 бяха гласували 38 избиратели от общо 794 по списък. В СИК 7, която е в същото училище, от 810 избиратели правото си на глас вече бяха упражнили 53.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button