Хасково

Делото за катастрофа на „Раковски“ тръгна от трети опит, разпитват 15 свидетели

КатастрофатаХасковският окръжен съд даде ход на делото за катастрофата на бул. „Раковски“, при която на 6 май миналата година загина Павлина Сталева.

Жената бе в такси, шофирано от Пламен Кочев, който при опит да завие към ул. „Дунав“ бе засечен от Хонда, управлявана от Кристиян Колев. Двамата шофьори са подсъдими за смъртта на жената.

Досега делото бе отлагано два пъти – на 3 юли то не можа да тръгне заради отсъствието на адвокат, а на 18 септември – заради желанието на Колев процесът да върви по съкратеното производство и това на Кочев, той да се гледа по общия ред.

Днес процесът тръгна по общия ред с разпита на 15 свидетели. Други четирима пък не се явиха. Предстои да бъдат изслушани и три вещи лица.

Като частни обвинители бяха конституирани наследниците на загиналата жена. Те поискаха прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата за доразследване и за повдигане на по-тежко обвинение към шофьора на Хондата.

Съдът обаче не уважи искането им с мотива, че не може да дава указания на прокуратурата по повдигнатото обвинение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мъка
Мъка
05.11.2015 18:09 18:09

Бог да я прости , женичката ! Хич не им е лесно на близките й.

сиси
сиси
05.11.2015 19:18 19:18

На никой не му е лесно!

Back to top button