Хасково

Отличиха 66 математици от „Черноризец Храбър“ в Хасково

Награди66 млади математици бяха отличени днес за резултатите си от математическото състезание „Черноризец Храбър“.

Церемонията по награждаването се проведе в Дома на учителя в Хасково. Състезанието се проведе миналата събота в ПМГ „Боян Петканчин“ и в него участваха 432 ученици от Хасково, Свиленград, Любимец, Тополовград и Кърджали.

НаградиПри второкласниците на първо място е Дарин Жеков от ОУ „Св. Иван Рилски“, който събра 75 т. Велина Ангелова ОУ „Св. Климент Охридски“ е първаи при децата в 3 клас с 92 т., а при четвъртокласниците на върха със 103 т. е Нели Тенчева ОУ „Христо Смирненски“.

При останалите класове първите места окупираха ученици от ПМГ: Радислав Чобанов, Дарена Георгиева, Любен Балтаджиев, Панайот Маринов, Нури Хасан и Тодор Митев с равен брой точки при деветокласниците, Александър Георгиев, Димитър Карев, Александър Шумаков.

НаградиПървите трима в класирането във всяка възрастова група получиха медали, а за останалите до шесто място имаше грамоти и подаръци. Те бяха връчени на децата от директора на ПМГ Тодорка Милева.

Турнирът се провежда за 24 път и е посветен на Деня на народните будители. Предстои изготвянето и на националното класиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button