Хасково

Ученици преведоха биографията на Паскалев на английски

ПразникС поднасяне на цветя пред барелефа на на Александър Паскалев вчера приключиха традиционните за Гимназията по туризъм Паскалеви дни.

Те се провеждат всяка година по повод патронния празник на училището – 7 ноември. Гимназистите бяха запознати подробно с делото на видния книгоиздател от Хасково от учителя по история Пеню Димитров. На церемонията получиха награди отличилите се в  състезанията, организирани за празника. Красимира Тодева от 11 клас взе награда за най-добра биография на Александър Паскалев на английски език. В оспорваната надпревара, която се провежда за първи път, се включиха ученици от десетите и единадесетите класове. Борислава Борисова от 8 клас получи награда за първо място, момичета, на организирания през тази седмица турнир по тенис на маса. При момчетата първи стана Александър Димитров от 9 клас. Наградена бе и Гергана Атанасова от 8 клас за спечеленото второ място в конкурса на Младежки център за есе на тема „Народните будители“.

В рамките на Паскалевите дни осмокласниците и деветокласниците изгледаха филм за Александър Паскалев.

Децата се включиха активно и във велопоход с маршрут от входа на парк Кенана до язовир Сивата вода и обратно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button