Хасково

„Галаксико“ с купата, „Тангра“ със стипендиантки, „Хасково“ с куп медали от Казанлък

ТанциДенс център „Галаксико“ за поредна година спечели купата на кмета на 10-ото юбилейно издание на националния танцов конкурс „България танцува“.

Фестивалът, който събра 25 формации от цялата страна, се проведе в петък, събота и неделя в димитровградската спортна зала „Младост“. Танцьорите на хореографа Тихомир Митев спечелиха най-голямата награда заради най-високия си рейтинг след изиграването на всички изпълнения.

ТанциЗа поредна година в конкурса бяха раздадени и стипендии за даровити деца, отпускани от Министерството на културата. От танцьорите от региона стипендиантки станаха две от грациите на хасковския балет „Тангра“ с хореограф Дорина Инджова: при характерните танци бе отличена Катерина Лозкова, а при съвременните – Петра Недялкова.

Журито на конкурса бе с председател проф. Хикмет Мехмедов и членове: доц. д-р Желка Табакова, д-р Диляна Никифорова, Сара Нора Кръстева и Нина Козина.

Два златни, два сребърни и един бронзов медал пък спечелиха талантите от хасковския клуб по спортни танци „Хасково“ с ръководител Петя Милушева. Те се представиха в Казанлък, където вчера се проведе открит турнир, състезание за изгряващи звезди и кръг от Купа България с над 170 танцови двойки в различни възрасти и танцови класове. Златните медали при сола момичета спечелиха Дефне Сурай при 9- годишните и Камелия Георгиева при 11-годишните, а бронзовият медал е за Цветелина Караславова. В клас 11 „Е“ бронзов медал завоюваха Валентин Сираков и Марина Колева. Димитър Борисов и Росица Павлова се класираха на второ място в клас 13 „Д“ в комплексната класация и на 6 място на финала в турнира за Купа България при юноши младша възраст, където направиха своя дебют.

 Танци  Танци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button