Хасково

Стотици ученици посрещнаха най-успешния български гимнастик в Хасково

Йордан ЙовчевНай-успешният български гимнастик Йордан Йовчев посети днес хасковското ОУ „Христо Смирненски“.

Визитата бе по покана на директора Венко Точевски, който подари плакет на училището на 6-кратния участник на Олимпийски игри и носител на 4 медала от тях.

Учениците, основно от 5 и 6 клас, посрещнаха госта с аплодисменти и изпълнение на химна на Хасково. Гимнастички от клуб „Юнак“ пък показаха уменията си пред Йовчев, който ги аплодира и поздрави.

Йовчев заяви пред децата, че спортът е нещо важно, което развива силата на духа и запазва здравето. Той призна, че е очарован от техните умения и е убеден, че те заслужават многофункционалната зала, за която има проект да се изгради към училището.

Учениците имаха възможност да задават и въпроси. Децата го питаха на колко години е, той отговори шеговито, че е на 143, но изглежда като на 43 г., те се интересуваха от кога тренира, а той им обясни, че от втори клас, като първият му треньор е бил Иван Славчев. Учениците попитаха и за мечтите на шампиона, който отговори, че като малък е искал да бъде нинджа и да прави разни трикове, с които да впечатлява хората. Сега Йордан Йовчев мечтае всички негови близки, роднини и приятели да са здрави и успешни.

 Йордан Йовчев  Йордан Йовчев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button