Хасково

ВУЗ гласи Хасково за академичен център, ще учат и бежанци на български

Медицински колеж ХасковоХасково да стане втори академичен център на Тракийския университет в Стара Загора, предлага ръководителят на катедра „Медицинска генетика“ във ВУЗ-а доц д-р Борислав Попов като част от кампанията си за избор на ректор на висшето учебно заведение, която въври в момента. Вотът е на 25 ноември и в него участват преподаватели и част от студентите.

Днес Попов беше на посещение в Медицинския филиал на Тракийския в Хасково за да изложи идеите си. Плановете са освен досегашните специалности „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ в Хасково да бъдат разкрити и „Рехабилитатор“, „Клиничен лаборант“ и „Медицина“ за студенти от 4 до 5 курс. Тези до трети курс ще карат предклиничната си подготовка в Стара Загора.

Доц. Попов заяви пред Haskovo.info, че за целта ще бъдат разкрити и нови асистентски места и ще има допълнително хабилитирани преподаватели.

Освен в Медицинското направление в Хасково се планира да бъдат изнесени специалности от Стопанския факултет, като организация и управление на туризма и на хотела и ресторанта.

Третото направление ще е свързано с обособяването на център за езиково обучение и специализирана подготовка на чуждестранни граждани, които ще са преди всичко от Турция. Те ще учат български език, но ще имат и специализирана подготовка по профили. В центъра ще могат да се обучават и бежанци, които са решили да останат да живеят и работят в България. Вече са водени преговори в тази насока с бежанските центрове в Харманли и Елхово. Тук се очаква и европейско финансиране и ще бъдат използвани преподаватели от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.11.2015 18:10 18:10

АВТОРЪТ НА ТОЗИ МАТЕРИАЛ Е НЕПОДГОТВЕН КАКТО ВИНАГИ. КАКВИ БЕЖАНЦИ? В ЗАКОНА Е РАЗПИСАНО КАК СЕ ИЗВЪРШВА ПРИЕМЪТ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ И КАК ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. ТОЗИ ДРАСКОПИСЕЦ НЕ СИ Е СВЕРИЛ ЧАСОВНИКА. ПИТАЙ БЕ! НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА!

Анонимен
Анонимен
10.11.2015 18:13 18:13

А Авторът на предишния коментар дали е прочел материала или само заглавието? Защото в текста ясно се казва какви са идеите и за какво става въпрос. Но то не е нужно да се чете. Чукча не читател!

Хасковлия
Хасковлия
10.11.2015 20:28 20:28

Бахти и предателската политика! Доцент Попов, що не откриеш ти специалности в СТ.Загора ?!?!?!?!?!?! Защо не откриеш чиста медицина в Хасково – 6 годишно обучение, с акредитация и т.н. изнесен център , но –––––––за Лекари?!? Стига с тия акушерки и мед.сестри! Циганки , туркини, все медицински сестри!Аре бегай бе, до.ц Попов! И ти си шушумига и си лаком за кинти! Това Хасково, докога ще обира падналите круши от земята?!! Тъпотия!

С.Станкев
С.Станкев
11.11.2015 8:36 8:36

„Тъпотия“,“шушумига“-все изрази,доказателство за висок интелект.
Уважаеми „доценте“-имам честта и удоволствието да познавам доцент д-р Борислав Попов и трябва да знаеш,че това което той е направил,открил,прави и дай Боже дълги години да прави в професионалния и житейския си път, е на светлинни години от постиженията на разни доценти-менти като теб.Още повече,че той за втори път протяга ръка на Хасково-първия път брутално отблъсната от БИВШИЯ,да се превърне в академичен център. Искрено се надявам сега нещата да се случат,че 16 години -изтървани безвъзвратно -никак не са малко.

И какви ГОСТИ,какви ДОЦЕНТИ бе хора-пишете с имената си-и заставайте зад написаното.

доцента
доцента
11.11.2015 12:04 12:04

Станкев, ти къде си сега помощник директор, в икономическия ли си още или те пенсионираха?! Струва ми се , че се подготвяш пак за помощник директор, може би на медицинския.попов нали ти е дружка. И той да не е от Дупница? Брей, че си човек нахален, цял живот си по перваза. В общината едно време в просветата, по комунистическо, хвърли ли си билета вече, през все тънки работи минаваш и оцеляваш. На бензиностанцийката ти беше малко зле, но караше колата с бензин без пари. Еййййй, Станкев, голяма си работа да знаеш!Дупничанин , ама не един път, бая дупници си отнесъл през годините, ама нали си добре. карай да върви, дупница и пак дупница иначе няма работа.ако не става с дупница с лизница и т.н. Станкев бъди здрав и не се заяждай с повече знаещите и можещите от теб! Слаба ракия си бил и ще си останеш лангюр, процока му викат в Станке Димитров. Айде остани си със здраве , Станкев!

Back to top button