Хасково

Осем млади художници спечелиха национални стипендии

СтипендиантитеОсем от младите художници в школа „Колорит“ при хасковското читалище „Заря“ заслужиха национални стипендии от Фондация „Комунитас“.

Основна стипендия от по 700 лв. спечелиха Йоана Георгиева, Стефан Тончолаков, Александрина Киркова и Елис Мюмюн. Поощрителна стипендия от по 200 лв. за литература пък получават Магда Сталева, Фарие Наим, Ваня Ривова и Гергина Георгиева.

Ръководителят на школата Веселина Делчева обясни, че борбата за стипендиите продължава в рамките на близо година, в която младежите трябва да докажат своя талант. В първия етап те са изготвили портфолио от 5-6 свои картини, като са писали и есе на тема за изкуството. Одобрените за втория етап са се явили на интервю пред комисия с още половин дузина свои картини.

Така тази година от „Колорит“ имат с две повече стипендии от фондацията в сравнение с 2014-а.

Сега художниците от школата работят по традиционната си Коледна изложба, която ще бъде открита през декември във фоайето на читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button