Хасково

Плащат на 2 400 членове на СИК в Хасково за изборите от днес

СИКОт днес започва изплащането на възнагражденията на над 2 400 участници в Секционните избирателни комисии от първи и втори тур на местните избори в община Хасково.

Изплащането на парите става в северния салон на кметството от 9 до 16:30 часа от днес до вторник включително, без събота и неделя. Участниците в СИК трябва да представят лична карта и удостоверение от ОИК.

От първи тур се очакват общо 1 227 членове, секретари, зампредседатели и председатели на СИК. Тези от балотажа са малко по-малко – около 1 180.

За разлика от последните избори сега СИК получават с около двайсетина лева повече. Членовете за първи тур взимат по 68 лв., а за втори 48 лв. За зампредседателите и секретарите са предвидени по 78 лв., а на балотажа с 20 лв. надолу. Председателите заслужават по 84 лв.

Всички участвали в предаването на протоколите в ОИК получават по 20 лв. отгоре.

Изплащането на възнагражденията протича под полицейска охрана, като в касовия салон работят три гишета, които обслужват определени номера СИК.

Въпреки че възнагражденията сега са малко по-високи някои от чакащите негодуваха, че те са недостатъчни на фона на голямото чакане пред ОИК на първи тур.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button