Хасково

Ракиджийниците на бунт срещу ограниченията за варене на ракия

РакияСобственици на ракиени казани в Хасковско започнаха подписка срещу готвените законови промени. Те протестират срещу ограничението ракия да се вари само 6 месеца в годината и казаните над 500 литра да се лицензират като данъчни складове.

Десетки казанджии се събраха тази сутрин на предупредителен протест в Хасково и започнаха подписка, която ще бъде изпратена в парламента. Според тях готвените ограничения ще доведат до разцвет на сивия сектор и увеличаване на броя на нелегалните казани, както и самоделните.

РакияСпоред собствениците на легални ракиджийници и сега има много незаконни казани, а голяма част от хората си варят ракия у дома, което е опасно.

Промените се правят в полза на големите корпорации и заводи, които искат да продават спирт и да затрият домашната ракия в името на огромните си печалби, заявиха казанджиите.

Ограниченията ги обричат на фалит, защото през 6-те месеца, в които няма да работят няма да има как да плащат осигуровките си и ще са лишени от всякакви доходи.

Като следваща стъпка те планират да закарат част от техниката си на жълтите павета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
5407
5407
13.11.2015 10:07 10:07

Какво виждат очите ми? До там ли ни докара държавата ни? да работиш, да се трудиш,да влагаш спечеленото с труд и накрая сам да си го рушиш. Всички политици сте маскари.Този корумпиран политик да си даде оставката и да си сложи въжето.Ако ли не, политическата партия, която представлява трябва да го изгони.Много лъже,този човек.Не познава закона, а предлага промени.Той регистрирал ли си е казана,за който каза,че има и може да си вари ракия? Той самия е в нарушение на този закон.
На другите депутати искам да кажа.По-малко средства за производство , по-малко доходи в джоба на хората, по-малко пари в хазната.Няма да се напълни портфейла на хазната,но неговия портфейл със сигурност е набъбнал много.

Back to top button