Хасково

Общината и митрополията ще възобновят строежа на църквата „Св. Иван Рилски“

СрещаОбщина Хасково заедно с Пловдивската митрополия ще предприемат действия за възобновяване на строежа на църквата „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“, съобщават от пресслужбата на кметството.

Това стана ясно след среща между кмета на Хасково Добри Беливанов и Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, провела се в седалището на Пловдивската митрополия. Ще бъдат разгледани плановете за строежа на църквата и ще се търсят начини за финансиране за довършването на храма.

Добри Беливанов заяви, че ще работи така, че и след четири години да може да гледа съгражданите си в очите. „Получих огромно доверие от хората, което трябва да оправдая“, каза той.

Митрополит Николай поздрави за назначението и областния управител Станислав Дечев, който също присъстваше на срещата. Кметът и областният управител получиха като подарък от митрополит Николай икони на Св.Богородица, закрилницата на Хасково. След срещата Негово Високопреосвещенство покани и придружи гостите си в манастирите „Св. Кузма и Дамян“ край Куклен и „Св. Кирик и Йолита“ край Асеновград. Там те бяха запознати с мащабната културна и образователна дейност, която църквата развива в тези духовни средища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button