Хасково

Фирма не пуска ВиК да отстрани авария, иска изместване на водопроводи

АварияШефът на логистична фирма от сутринта не допуска майсторите на ВиК-Хасково да отстранят авария на главен водопровод, захранващ голяма част от областния град.

От ВиК обясниха, че от 4:30 часа сутринта са установили, че тръбата е спукана. Веднага дошли на място, но не ги допуснали. Въпреки че аварията е на метър от портала на частния имот, собственикът на фирмата отказвал достъп. Той не пожела да говори и пред медиите.

Управителят на водното дружество инж. Тодор Марков, каза че за пръв път се сблъскват с подобен казус. За съдействие са сезирани общината и прокуратурата. Той обясни, че ако имаха достъп досега аварията е щяла да бъде отстранена. Вместо това водата продължава да изтича с около 10 литра в секунда.

Водопроводът захранва квартал „Орфей“, 6 блока на ул. „Стара планина“ и част от „Кенана“. Засега в тези райони има вода, но не е ясно колко време още може да се чака. С часовете се предвижда още части от спуканата тръба да се отлюспят и проблемът да стане по-сериозен.

Малко по-късно на редакционната поща на Haskovo.info се получи позицията от „КС Логистикс“ АД  за недопускане техника на ВиК–Хасково в имота на фирмата. В нея се казва, че възникналият проблем с водопроводите на ВиК не са от днес или от вчера. Фирмата е сигнализирала писмено ВиК за лошото състояние на тяхната инфраструктура. На територията на имота минават два водопровода на водното дружество – ф477 и ф546, които са дефектирали на няколко места, на територията на фирмения имот и от тях има постоянни течове на вода. Тези течове пречат на пълноценното използване на парцела.

Фирмата призовава ВиК да вземе необходимите действия по отстраняване на своите водопроводи от територията на имота. „КС Логистикс“ не носи отговорност за състоянието на инфраструктурата на ВиК. Отговорност на водното дружество е да отведе своята инфраструктура извън имота на фирмата. Отговорност на ВиК Хасково е непрекъснатост на услугите водоснабдяване и канализация към своите потребители. „КС Логистикс“ категорично осъжда и не приема опитите на ВиК, заради тяхното бездействие да прехвърля вината към фирмата, се казва още в позицията им.

До ден днешен никой от ВиК не ние потърсил, за разрешаването на този проблем, дори никой не е дошъл да огледа състоянието на магистралните водопроводи – това си е безстопанственост. Към момента поради тези аварии фирмата не може да използва 20% от имота си. Поради тази причина „КС Логистикс“, апелира към трайно решаване на този проблем, като възможности за това има, се казва още в писмото, придружено с кореспонденцията между фирмата и ВиК.
 

Авария  Авария 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
17.11.2015 18:35 18:35

Прав си е човека да не ги пуска. Никой не иска ВиК да ти разкопаят имота като лунен пейзаж. А колкото до ВиК за пореден път показват кколко са безхаберни. Писле всички тези изтекли кубици ще са на нашия гръб + тези, за които ВиК – то дори не знаят, че изтичат.

Back to top button